Kratom a jeho využití v kosmetice a péči o pleť

Kratom, tropický stálezelený strom pocházející z jihovýchodní Asie, je pro své léčivé vlastnosti využíván domorodými obyvateli této oblasti již po staletí. Zatímco jeho použití v tradiční medicíně a jako rekreační látky je široce zdokumentováno, potenciální využití kratomu v kosmetice a péči o pleť se stále zkoumá. V tomto příspěvku se budeme zabývat potenciálními přínosy kratomu v kosmetice a péči o pleť, jeho účinnými látkami a různými kmeny kratomu, které lze použít.

 

Kratom obsahuje několik účinných látek včetně alkaloidů, flavonoidů a polyfenolů. Tyto sloučeniny mají silné antioxidační vlastnosti, které mohou chránit pokožku před poškozením způsobeným faktory životního prostředí, jako je UV záření a znečištění. Kratom také obsahuje epikatechin, flavonoid, u kterého byly prokázány protizánětlivé vlastnosti. Díky tomu je kratom vynikající složkou pro použití v kosmetických přípravcích a přípravcích péče o pleť.

 Jedním z možných přínosů kratomu v kosmetice a péči o pleť je jeho schopnost a zklidňovat pokožku. Protizánětlivé vlastnosti kratomu mohou pomoci snížit zarudnutí, svědění a podráždění, což je ideální pro použití v přípravcích určených pro citlivou pleť. Kratom může také pomoci podpořit zdravou pokožku tím, že reguluje tvorbu kožního mazu, což může snížit výskyt akné.

Kratom lze také použít v přípravcích určených proti známkám stárnutí. Antioxidanty obsažené v kratomu mohou neutralizací volných radikálů a stimulací tvorby kolagenu pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek. Kolagen je bílkovina, která pomáhá udržovat pokožku pevnou a pružnou a jejíž produkce s věkem přirozeně klesá.

Pokud jde o použití kratomu v kosmetických přípravcích a přípravcích péče o pleť, je rozhodující použitý kmen kratomu. Různé kmeny kratomu mají různý profil alkaloidů, což může ovlivnit jejich potenciální přínos pro pokožku. Níže jsou uvedeny některé kmeny kratomu, které lze použít v kosmetických přípravcích a přípravcích pro péči o pleť:

Maeng Da

Tento oblíbený kmen kratomu je známý svými energizujícími a náladu zlepšujícími vlastnostmi. V kosmetických přípravcích a produktech péče o pleť může pomoci stimulovat pokožku a podpořit její zdravý lesk.

Borneo

Borneo kratom je známý pro své relaxační a zklidňující vlastnosti. V produktech péče o pleť může pomoci zklidnit a zklidnit citlivou pleť.

Thajský

Kratom je známý svými povzbuzujícími a povzbuzujícími vlastnostmi. V kosmetických přípravcích a produktech péče o pleť může pomoci oživit unavenou a mdlou pleť.

Bali

 Kratom z Bali je známý pro své uklidňující a relaxační vlastnosti. V produktech péče o pleť může pomoci zmírnit záněty a zarudnutí.

Kratom lze použít v různých kosmetických přípravcích a produktech péče o pleť, včetně krémů, pleťových vod, masek a peelingů. Je však nutné zajistit, aby použitý kratom byl kvalitní a pocházel od renomovaného dodavatele. Výrobky z kratomu, které jsou kontaminované nebo nekvalitní, mohou způsobit nežádoucí reakce a je třeba se jim vyhnout.

 

Závěrem lze říci, že kratom má potenciál být vynikající složkou kosmetických přípravků a produktů péče o pleť. Jeho účinné látky mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které mohou chránit pokožku a podporovat její zdravé stárnutí. Při použití ve spojení s dalšími prospěšnými složkami může kratom pomoci zlepšit celkové zdraví a vzhled pokožky. Pokud máte zájem o používání kratomu v péči o pleť, nezapomeňte si udělat průzkum a vybrat si kvalitní výrobky od renomovaných dodavatelů.

 

www.kratomtime.cz

Zanechat komentář

Pamatujte, komentáře musí být před zveřejněním schváleny